Veelgestelde vragen - zie je in ZOHO

Veelgestelde vragen

Lees de veelgestelde vragen om te kijken of het antwoord erbij staat.
Zo niet, mail ons dan.

We gaan ongeveer 600 woningen toevoegen aan ZOHO.

ZOHO wordt dé plek om te wonen, te werken en te ontspannen. Van en voor iedereen. Er komen verschillende woningtypes. Van sociale huur tot vrije sector huurwoningen en koopwoningen. Van appartementen tot maisonnettes en ook eengezinswoningen.

We zijn voornemens om in het eerste kwartaal van 2022 in verkoop te gaan met de eerste 31 woningen van TROTZ in de Almondestraat. Via de websites www.ziejeinzoho.nl en www.wonenintrotz.nl en de nieuwsbrieven houden we je hiervan op de hoogte. Je kunt je als geïnteresseerde aanmelden op www.wonenintrotz.nl.

We hebben op dit moment nog geen zicht daarop. We raden aan om tegen die tijd de kanalen van Havensteder in de gaten te houden.

De regels voor toewijzing zijn nog niet bekend. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief en de website in de gaten houden. Dan ben je als eerste op de hoogte van een gebouw dat in verkoop gaat.

De inschrijving en toewijzing van de sociale huurwoningen loopt via Woonnet Rijnmond. Je kan je op dit moment nog niet inschrijven voor een sociale huurwoning. Daar informeren we je later over. Havensteder is de woningcorporatie die eigenaar wordt van de sociale huurwoningen.

Zodra de inschrijving hiervan start, informeren we je over de procedure.

In ZOHO komen woningen in diverse prijsklassen: sociale huur, vrije sector huur (waaronder middeldure huur tot € 1.000) en koopwoningen. Door het brede aanbod koopwoningen komen er woningen in diverse prijsklassen.

Van het totale woonprogramma zal maximaal 30 procent bestaan uit sociale huurwoningen. Minimaal 20 procent van het totale woonprogramma zal bestaan uit middeldure huurwoningen. Verder voegen we koopwoningen toe.

Tot op heden gaan we alleen uit van het verhuren van ruimte aan ondernemers. De helft van de totale oppervlaktes om te werken zal verhuurd worden met een huurplafond aan ondernemers met een bepaald creatief profiel. Dit om de identiteit van het huidige ZOHO te behouden.

De planning is dat we in het tweede kwartaal van 2022 starten met de bouw van de 31 woningen in de Almondestraat.

Nee, het uitgangspunt voor mobiliteit in ZOHO is dat we het autogebruik beperken en inzetten op meer duurzame alternatieven. Daarom hebben de meeste woningen geen parkeerplek. De parkeerplaatsen op straat zijn voor bezoekers van ZOHO. Voor de bewoners zet ZOHO in op het delen van vervoersmiddelen. In de mobiliteitshub komt een breed palet aan deelopties, zoals auto’s, scooters en zelfs bakfietsen, die je in een handomdraai kunt reserveren. Voor een beperkt aantal woningen zal er een (huur)parkeerplaats aanwezig zijn in de centrale garage, zodra deze gerealiseerd is.

We vinden het belangrijk dat bewoners kunnen genieten van een fijne buitenruimte. Daarom zullen vrijwel alle woningen beschikken over een tuin of balkon / dakterras. Daarnaast komt er op de daken van ZOHO een groen daklandschap, wat uniek is in de stad. Maar liefst 4.000 m2 dak staat straks vol met kruiden, grassen en planten. Het daklandschap bereik je via de opvallende tribune op het Zomerhofplein en biedt een oase van rust. In dit landschap laten we plekken open zodat bewoners deze zelf kunnen inrichten. Bijvoorbeeld met een vlindertuin of moes- en pluktuin waar ze hun eigen groenten kunnen verbouwen.

Via een app kun je in een handomdraai je deelauto, -scooter of zelfs -bakfiets reserveren. De app kun je ook gebruiken voor het openbaar vervoer. Wij zorgen dat er ruim voldoende vervoersmiddelen beschikbaar zijn op straat en in de mobiliteitshub.

We streven ernaar om je via de website www.ziejeinzoho.nl, nieuwsbrieven en social media op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen rondom ZOHO. Vanaf november 2021 hebben we de ZOHO Hub; een fysieke plek waar je binnen kunt lopen voor vragen. Je bent welkom in de hub vanaf 2 november op dinsdagen van 08.30 – 10.00u en op donderdagen van 12.00 – 13.00u. De hub vind je aan de Teilingerstraat 130.

We doen ons best om de overlast tijdens de bouw zoveel mogelijk te beperken. We zullen de buurt goed informeren via nieuwsbrieven over bouwwerkzaamheden. We spannen ons in om alle panden goed bereikbaar te houden en hebben veel ervaring met complexe binnenstedelijke (her)ontwikkeling. Teveel overlast? Kom het melden in de ZOHO Hub.

Vanaf november 2021 openen we de ZOHO Hub; een fysieke plek waar je binnen kunt lopen voor vragen. Je bent welkom in de hub vanaf 2 november op dinsdagen van 08.30 – 10.00u en op donderdagen tussen 12.00 – 13.00u. De hub vind je aan de Teilingerstraat 130.