Startschot voor ZOHO; Rotterdams nieuwste hotspot - zie je in ZOHO

Startschot voor ZOHO; Rotterdams nieuwste hotspot

Op vrijdag 2 december 2023 had Wethouder Chantal Zeegers de eer het startshot te geven voor ZOHO. Deze grootschalige binnenstedelijke gebiedsontwikkeling gaat de komende jaren Rotterdam Noord transformeren tot dé nieuwste WOONSPOT van Rotterdam. Maar ZOHO biedt niet alleen ruimte aan wonen. Het centrale plein wordt de ontmoetingsplek voor de wijk met kleinschalige horeca, een sportveld en de huiskamer van de wijk. En ook voor ondernemers biedt ZOHO volop kansen en mogelijkheden.

In ZOHO komen circa 600 woningen voor alle doelgroepen. Van starter tot senior en van single tot gezin. Met een ruim huur- en koopaanbod in verschillende prijsklassen wordt ZOHO een wijk voor iedereen. Een wijk waar de creativiteit door de straten zal gaan stromen en waar – in lijn met de rest van de wijk – ook veel aandacht is voor ontmoeten, recreëren en groen. De gezamenlijk daktuin van maar liefst 4.000 m2 wordt straks een mooie aanvulling op de toekomstige buurman; Rotterdams nieuwste stadsicoon én langste daktuin van Nederland ‘Het Hofbogenpark’.

Onder toeziend oog van de toekomstige bewoners werd door Chantal Zeegers Wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen, Robert Steenbrugge namens Ontwikkelcombinatie LS Zoho (Leyten en Stebru) het startschot voor ZOHO’s eerste deelplan MOODZ gegeven.

MOODZ bestaat in totaal uit 31 woningen; groene benedenwoningen en bovenwoningen met balkon of dakterras. Daarnaast wordt de Almondestraat omgetoverd tot een groene straat met een brede stoep met ruimte voor geveltuintjes, koffie op een bankje en voldoende ruimte voor kinderen om buiten te spelen. Oplevering staat gepland voor de zomer van 2025.

ZOHO is een ontwikkelcombinatie van Leyten en Stebru. Architect MORE architecture tekende voor het project en bouwer Giesbers Rotterdam zal de bouw realiseren. De sloop wordt momenteel door Kruiswijk uitgevoerd.